page contents

14 Şubat 2015 Cumartesi

Klanlarda Hammadde Nasıl Toplanır

 Klanlar oynunda en önemli şey diğer web browser oyunlarında da olduğu gibi hammadde toplamaktır. Hammadde toplamanın temelde 3 yolu vardır.


  1. Bunlardan ilki kendi hammadde üretimi yapan binalarınızın seviyelerini yükseltmektir. Her seviye yükseldiğinde binalarınızın üretimleri katlanarak artacaktır. Fakat ürettiklerini koruyacak savunmanız olmalıdır yoksa açık hedef haline gelirsiniz
  2.  Yol Barbar köyleri yağmalamaktır. Barbar köyler oyunda otomatik gelişen sahipsiz köylerdir. Bu köyler kendiliğinden gelişir ve üretim yaparlar. Bu köylerde kendiliğinden asker basmazlar savunmaları bulunmaz. Bu köyleri yağmalamak için geçen yazımda da yazdığım gibi mızrak ve hafif atlı ve ilerleyen safhalarda Ağır atlı kullanmak gerekir. Yağma bu oyunda hızlı gelişmek adına çok önemli olduğu için profesyönel oyuncuların neredeyse tamamı yağmaya çok önem verir. Bu sebeple barbar köylerde çok fazla hammadde bulunmaz. Bir barbar köye yağma için saldırırken en ideal asker sayısı 1 casus 10 hafif atlıdır. Bu askerlerinizi çevrenizdeki tüm barbar köylere saldırı gönderirseniz daha fazla yağma yaparsınız. Mızrak ve ya ağır atlı kullanıyorsanız 200-300 hammadde toplayacak şekilde ayarlayıp göndermeniz yağmanızı artırmak için iyidir. her yolladığımız barbar köye 1 casus atmamızın nedeni ise eli dolu dönen askerlerimizin raporlarına bakıp eğer barbar köyde yağmalanmamış hammadde kaldıysa kalan hammaddeye yetecek kadar askeri gönderebilmemiz içindir.
  3.  Son olarak hammaddeyi bizim gibi başka oyuncuları yağmalayarak elde edebiliriz. Tabi bu konuda dikkatli olmalısınız. Eğer çevrenizde oyuna yeterince aktif olmayan yada oyunu bırakmış birini farkederseniz o köyüde yağmalamanız çok işinize yarayacaktır. Barbar köyleri neredeyse her oyuncu yağmalar fakat sizin bulduğunuz terk edilmiş hesap barbar köye dönene kadar sadece sizin hammadde kaynağınız olacaktır ve gelişmenize daha çok faydası olacaktır. Bu konuda hesabı iyi yapmalıyız eğer yağmalamak için saldırdığımız kişi güçlü bir klan üyesi  ise avcı iken av konumuna düşebilirsiniz. Öncelikle mutlaka casus atıp köydeki savunmaya bakmamız gerekiyor. Sonra köyün puanı gelişmiyor köydede asker basılmıyorsa yağmalamak için çok uygundur. Sadece saldırı askeri varsa gene yağmalamak için o köy uygun bir köydür. Yabancı bir oyuncunun köyüünü yağmalamadan önce köyündeki asker sayısını saldıracağınız askerlerin sayısını simülatör yoluyla hesaplamanız sizin için faydalı olacaktır. Eğer 1.5-2 kat hammadde karınız varsa saldırın çekinmeyin. Ama neredeyse hiç karınız yoksa saldırmayın elinizdeki askerlerle başka köyleri yağmalamaya devam edin
 Etkili bir şekilde yağma yapmak için her arkadaşa tavsiyem çok ucuz olan yağma asistanını kullanmaları olacaktır. Özellikle serverlar yeni açıldığında hammadde karşılığında premium satımına izin verliyor. Bazı serverlarda sırf premium kazanmak için oyuna giren arkadaşlar oluyor. Size en büyük tavsiyem 200-300 tane hafif atlı bastıktan sonra mutlaka hammadde karşılığı premium puan alıp yağma asistanını etkinleştirin. Yağma asistanı ile günlük yapacağınız yağma miktarı 3-4 katına çıkacaktır. Hamde hangi köylerde askeriniz öldüyse yağma asistanı tekrar o köylere saldırmanızı da engeller. Ve harcadığınız hammaddeyi 2 gün içinde geri çıkartırsınız.
NOT: Bazı serverlarda Gerçek Para harcamadan da premium puanları oyundaki hammadde ile takas ederek kazanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder