page contents

16 Şubat 2015 Pazartesi

Savunma ve Saldırı Askerleri

 Klanlar oyununda 9 ile 13 arasında değişen sayıda farklı birim üretmek mümkün. Bu sayının değişiklik göstermesine sebep olan birimler Milis, Şövalye, okçu, atlı okçu birimleridir. Bu birimler bazı serverlarda mevcutken bazılarında kapalı oluyor. Şimdi her birimin sırasıyla ne işe yaradığını avantajlarını ve dezavantajlarını sizlerle paylaşacağım.
  • Mızrakçı; avantajları 1 nüfus harcar, hızlı üretilir, Atlı savunmasının temel birimdir. Baltacıya karşı zayıftır. 1 alan ilerlemesi 18 dk sürer, Taşıyabildiği hammadde 25 dir. Her savunma köyünde mutlaka bulunması gerekir. Oyun başlangıcında yağma için de kullanılır.
  • Kılıç Ustası 1 nüfus harcar. Yavaş üretilir. Baltacıya karşı savunmada avantajlıdır. Atlılara karşı savunmada dezavantajlıdır. 1 alan ilerlemesi 22 dk sürer, Taşıyabildiği hammadde 15 dir. Genel savunma için en iyi askerdir.
  • Baltacı 1 nüfus harcar. Hızlı üretilir. Savunması çok düşüktür. En iyi Genel saldırı birimidir. Her Saldırı köyünde bulunmasını tavsiye ederim. 1 alan ilerlemesi 18dk dır. Taşıyabildiği hammadde 10 dur. 
  • Casus 2 nüfus harcar. Hızlı üretilir. Saldırı gücü yoktur. Savunma gücü hesaba katmaya gerek yoktur. 1 alan ilerlemesi 9 dk. Hammadde taşımaz. Casuslar köyde iken casus saldırılarına karşı savunma yaparlar. Saldırıda kulanıldıklarında ise sadece köyde bulunan casuslar tarafından öldürülebilirler. Casuslar 1.seviyede düşman köylerinin içindeki askerleri 2. seviyede bina değerlerini 3. seviyede ise o köye ait dışarıdaki askerleride gösterirler. Casus saldırdıklarından savunmanı yolu size gelen saldırıdaki casus sayısının 2 katı kadar casusunuz olması gerekir. 100 casus saldırısını 200 casus püskürtebilir. Köydeki casuslar ise ölmez. Fakat köye diğer birimlerle saldırısanız casuslarda öldürürsünüz.
  • Hafif Atlı 4 nüfus harcar. Ortalama hızda üretilir.(Nüfusa göre) En güçlü Atlı saldırı birimidir. Savunma puanı maliyetine ve harcadığı nüfusa göre çok düşüktür. Savunmada kullanılmaz. 1 alan ilerlemesi 10 dk sürer. 80 hammadde taşır. Yağma için en iyi askerdir. 
  • Ağır Atlı 6 nüfus harcar. Yavaş hızda üretilir. En güçlü Atlı saldırı birimidir. Atlı savunması düşüktür. Genel savunması yüksektir. Hem Saldırı Hem Savunmada kullanılabilir. Misyonerden sonra en pahalı birimdir. 1 alan ilerlemesi 11 dk sürer. 50 hammadde taşır. Yağma için de kullanılır.
  • Şahmerdan 5 nüfus harcar. Hammadde taşımaz. 1 alan ilerlemesi 30 dk sürer.Saldırı gücünü hesaba katmaya gerek yoktur. Az miktarda Atlı savunması sağlar fakat savunma askeri değil saldırı askeridir. Sur kırmak için kullanılır. Şahmerdanın en büyük özelliği savaşta kırdığı sur üzerinden rakibin savunma bonusunu indirir. Sonra saldırı savunma puanları hesaplanır. 20 seviye sur %107 savunma bonusu sağlar. Bu durumda şahmerdanın her saldırı köyünde bulunması gerektirir.
  • Mancınık 8 nüfus harcar. Hammadde taşımaz. 1 alan ilerlemesi 30 dk sürer. Her türlü binayı yıkmak ve seviyelerini düşürmek için kullanılır. Sur kırmak için kullanılırsa savaşta Sur kırılmadan önceki bonusuyla savaş sonucu hesaplanır. Ardından mancınığın sura verdiği hasar hesaplanır. Saldırı gücü 2.5 baltacı asker kadardır. Nüfusuna göre azda olsa saldırı gücü vardır. 2 kılıç ustası kadar genel savunması vardır. Yaklaşık 1 mızrak askeri kadar da Atlı savunması vardır. Bu birimi bina yıkmak dışında kullanmak pek mantıklı değildir.
  • Misyoner 100 nüfus harcar. Oyunun en pahalı birimidir. Savunma ve Saldırı gücünü hesaba katmaya gerek yoktur. Köy fethetmek için kullanılır. Saldırdı köye tek başına gönderilirse köy boş olsa bile sur savunmasına ölme ihtimali vardır. Her başarılı saldırısında köyün bağlılığını 20-35 azaltır.
Bu kısımda size özellikle belirtmek istediğim bir teknik var arkadaşlar. Mancınık binaların seviyesi ne kadar yüksekse o kadar az seviye düşürür. Eğer seçtiğiniz birim 20 seviye ise 17-18 e düşürebilecek miktardaki mancınık seviyesi 5-6 olan birimi tamamen yıkabilir. Bu sebeple çok yüksek savunması bulunan köyleri yıkarken atacağınız ilk orduda hem şahmerdan hem mancınık ile sura saldırırsanız düşmanın savunma bonusunu daha çabuk kırarsınız. En iyi sur yıkıcı orduda 300 şahmerdan aynı zamanda 150 mancınık olması gerekir. Tabiki geri kalan nüfus ise baltacı ve atlı asker olmalıdır.
 Özet olarak  
Mızrak-Atlı savunması; Kılıç Ustası ve Ağır atlı-Genel savunma;
Baltacı-Genel saldırı; Hafif atlı ve Ağır atlı- Atlı saldırısı;
Şahmeran-Sur yıkıcı; Mancınık-Bina yıkıcı,
Casus-Köyü gözetleme ve casus saldırısına karşı savunma;
Misyoner- Köy fethetmek için kullanılır.
 Yukarıda yazan birim hızları serverlara göre değişkenlik gösterebilir. Oyuna renk katmak için farklı kurallarla oynanılan serverlar vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder