page contents

13 Şubat 2015 Cuma

Oyuna Yeni Başlayanlar

 Klanlarda yeni iseniz başlangıçta düşünmeniz gereken ilk şey kaynaklarınızdır. Oyunda 3 hammadde bulunmaktadır.Bunlar Odun, Kil ve Demir. Kaynak binalarınızı ne kadar yükseltirseniz o kadar hızlı hammadde toplarsınız. Oyun sisteminde kaynak binaları yükseltikçe üretim katlanarak yükselmektedir. Hammadde binalarını 10-12 seviyeye biran önce çıkartırsanız diğer binalarınızı için daha rahat hammadde toplarsınız ve daha çabuk gelişirsiniz.


 Hammadde toplamanın 2. yolu ise yağma yapmaktır. Başlangıçta yağmayı barbar köylerden yapabilirsiniz. Yağma için en iyi asker başlangıçta mızrak askeridir. Mızrak askerinin avantajları haritada kılıç ustasından daha hızlı hareket eder, daha fazla hammadde taşır, araştırma yapmadan üretilebilir, maliyeti düşüktür, başlangıçta savunması yüksek olduğu için yağmalanmanızıda engeller savunma birimidir. Saldırı puanı düşük olduğu için barbar köyler dışında savunma bulunduran oyunculara bu askerlerle saldırmamanız gerekir. Matematiksel olarak şöyle ifade edeyim Mızrak askerinin saldırı gücü 10 br, genel savunması 15 br, ve surun sağladığı savunma bonusu %107 ye kadar çıkabilmektedir. Mızrakla saldırdığınızda yaklaşık 3 kat zarar edersiniz.
 Oyunun ilerleyen zamanlarında yağma için kullanılacak asker hafif atlıdır. Hafif atlı casustan sonraki en hızlı birimdir. Çok daha fazla hammadde taşır. Saldırı gücü yüksektir. Saldırı askeri olduğu için maliyetine göre savunma gücü oldukça düşüktür. Araştırmasını yapana kadar mızrak en iyi yağma askeridir.
 Hammaddeyi toplarken hammadde dağılımınız dengesizleşebilir. Herhangi bir hammaddeden ihtiyacınızdan fazlasını toplamışsanız oyunda market aracılığı ile hammadde takası yapma imkanınız var. İhtiyacınıza göre market binasını basabilirsiniz.
 Oyunda elinizdeki hammadde biriktirirken dikkat etmeniz gereken depo kapasitenizi aşmamanızdır. Eğer sürekli aktifseniz bina geliştiremenize yetecek kadar depo seviyenizi artırmanız yeterli olacaktır. Deponuz dolarsa üretiminiz duracağı için yatmadan önce hammaddelerinizi harcayın yada deponuzun sabaha kadar üretimini durdurmayacak kadar geliştirdiğinize emin olun. Ek olarak belirtmek isterimki oyunda gizli depo diye bir bina birimide mevcuttur. Fakat kullanışlı değildir. Çok az miktarda hammaddeyi korur. Çok sık yağmalanma tehlikesiyle karşılaşmıyorsanız bu binayı basmanıza gerek yok.
 Yağmalanmamak için Hammadde binalaraınızı geliştirirken mutlaka azar azar asker basmalısınız yoksa deneyimli oyuncular için sömürge olmanız kaçınılmaz.
 Eğer oynadığın servera geç başlamışsanız hızlı bir şekilde kaynak binalarını üretirken mutlaka sur seviyenizi geliştirmeli ve yeni köy almaya girişmeden önce yeterli savunma askeri bulundurmanız gerekiyor. Yaklaşık 1000-1500 arası mızrak ve aynı sayıda kılıç ustanız olmadan biran önce köy fethetmekle uğraşırsanız büyük ihtimalle sizden daha önce oyuna başlayan bir oyuncu köyünüzü alır ve emekleriniz boşa gider. Geç kaldığınız için oyunda şansım yok diye düşünmeyin Klanlar oyunu bunu bizim için düşünmüş ve moral sistemini geliştirmiştir. Puanı size denk olmayan yüksek oyuncular size saldırığı zaman moralleri düşecek ve askerleri verimsiz bir şekilde savaşacaktır. Moral %50 olursa askerlerin saldırı puanlarının yarısı savaşa dahil edilmeyecektir. Aynı zamanda haritada ilk oyuna başlayanlar oyunun merkezinde son başlayanlar ise en dış kısımda yer aldığı için başlangıçta kendinizle aynı anda başlayan oyuncularla yanyana olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder