page contents

15 Şubat 2015 Pazar

Klanlarda Hızlı Puan Kasmak

 Oyuna yeni başlayan arkadaşlar için hangi binanın ne işe yaradığını bilmek hızlı gelişmesi ve puan kazanarak sıralamaya girmesi için çok önemlidir. İlk 2 yazımdaki konuları bildiğinizi varsayarak bu yazımı yazacağım. Oyuna kaydolduktan sonra bize görevler verilmektedir. Bu görevleri yapmak başlangıçta hızlı gelişmemizi sağlar ama görevlerde bir yere kadar. Bittikten sonra ne yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekmektedir. Sizin için en güzeli oyuna başladıktan sonra bir köy fethet görevine kadarki görevleri sırasıyla yapmaktır. Buraya kadarki görevleri bitirene kadar başkaca birşey yapmanıza yoktur. Yağma yaparsanız görevleri daha çabuk tamamlarsınız. Bu yazıda köy fethetmekten detaylı bahsetmeyeceğim. Köy fethetmeyi bir konu olarak hatta görsel olarak anlatmayı düşünüyorum.

 Klanların oyununda köydeki binalar yapıldıkça ve geliştirildikçe puanınız artar. Oyunun ilk zamanlarında puanlarınızın hızlıca artması istiyorsanız her binadan 1. seviyede olsa üretmeniz gerekmektedir. Sadece akademi binasını üretmekte acele etmeyin. Çünkü akademi binası bastığınızda köyünüzün değeri artar ve onu koruyacak askeriniz yoksa düşmanlar için öncelikli hedef haline gelirsiniz. Şimdi birkaç madda halinde size hızlı puan kazanmanızı sağlayacak bilgileri sıralacayağım
  1. Sistem çok basit arkadaşlar her bina türü üretildiğinde belli bir puan kazanırsınız geliştirdinizde de belli bir puan kazanırsınız. Eğer oyunun ilk haftalarında sıralamada yükselmek istiyorsanız kışla, ahır, atölye, demirci, heykel vs her binadan 1. seviyede üretmeniz gerekmektedir. Örnek verirsem 1. seviye demirci binası bastığınızda 19 puan kazanırsınız. Bu binayı 2. seviye yaptığınızda 4 puan daha alırsınız. Her bina türünün ilk seviyesi o binayı geliştirmekten daha ucuzdur ve daha çok puan kazandırır.
  2. Hammadde konusunda sıkıntımız yoksa Ana binamızı 15-20 . seviyelere getirmeli sonra diğer binaları üretmeliyiz. Bunun sebebi ise çok basittir. Anabina seviyeniz arttıkça diğer binaları geliştirme süreleri azalacaktır. Bu sistemi genelde 3-4 köy sahibi olduğunuzda yeni aldığınız ufak köyleri geliştirmek için kullanın.
  3. Eğer cidden ilk 20-30 a girmek istiyorsanız üretim binalarını 15-20 yaptıktan sonra hammadde ihtiyacınızı yağma ile karşılayıp Kışla ve Ahır binalarınızın seviyesini yükseltin. Böylelikle yağma için daha hızlı asker üretirsiniz. Üretim binalarını geliştirmeden yağmayla hammadde toplayarak diğer binaları basarsanız başlangıçta puan olarak ve asker olarak rakiplerinize üstünlük sağlarsınız. Bu şekilde üretim süreleri uzun olan hammadde binalarını basmadan hem puanları daha yüksek olan asker binalarını basarsınız hemde ciddi miktarda asker üretmiş olursunuz. Yağma ile hammadde toplamarken dikkat etmeniz gereken kritik bir nokta var. Oda askerlerinizin bir savaşta ölmesi. Bu şekilde hammadde topluyorsanız savaştan kaçının saldırı askerlerinizi çevrenizdeki oyuncular misyoner üretmediyse köyün dışında tutun sürekli yağma yapsınlar yatmadan önce uzaktaki köylere gönderinki sabah kalktığınızda saldırı askerlerini gece birinin öldüremesin.
  4. Eğer güçlü bir klandaysanız ve çevrenizde size tehdit olabilecek bir klan ve oyuncu yoksa yapabileceğimiz bir strateji daha var. Bu anlattığım cidden risklidir başarısız olursanız sizi 1 hafta geriye götürebilir. Şimdiden uyardım denemek sizin tercihinizdedir. Şimdi gerekenleri sıralayacağım.
  • İlk önce klanınızın savunma konusunda size yardımcı olacağına emin olun. 
  • Çevrenizde savunması askeri basmamış yada az basmış 3000 puan üzeri bir köy bulun.
  • Klanınızda misyoner üretmiş 3 arkadaşınızı bulun.
  • Almayı düşündüğünüz köyü ve o köye yakın aynı ittifakta olan köyleri casuslayın.
  • Yardım gelecek köylerdeki savunmaları simülatör yoluyla savaşta yenip yenemediğinizi hesaplayın. Eğer yenemiyorsanız başka köy arayın.
  • Eğer saldırıda kazanabiliyorsanız artık yapacağınız adım şu şekilde olacaktır.
  • Gece bonusu yoksa alacağınız köyün sahibinin uyuduğu bir saatte çevre köylere Fake (sahte) saldırılar gönderin. Devamında anlaştığınız 3 arkadaşınızda diğer köylere Fake saldırı göndersinler. Gönderdiğiniz saldırının Misyonerli saldırı olduğu izlenimi vermek için fake saldırılarınızı şahmeran veya mancınık kullanarak yapmanız gerekiyor. Yapabilirseniz aynı snye içinde 4 saldırı gönderin.
  • Fake saldırılar çıktıktan yaklaşık 10-15 dk bekleyin. Şimdiki kısım çok önemli sırasını asla karıştırmamanız gerekmektedir. Alacağınız köye 1 misyoner gönderin yanına 100 baltacı koyun. Geri kalan askerlerinizin tamamını kendi misyonerinizden 1-2 sn önce köye girecek şekilde saldırın. Sizin saldırınız ile sizin attığınız misyoner saldırısının arasındaki o 1-2 snlik boşluğa 3 arkadaşınız birden misyoner saldırı göndersin. Eğer dediğimi tam olarak sırasıyla yaparsanız daha 3000 puan iken 4000-5000 puanlık bir köy fethetmeniz çokta zor değil. Arkadaşlarınızın gönderdiği saldırılardaki misyonerler ağzına kadar asker dolu olsun herhangi bir destek gelirse krallarınız boş yere ölmesin.
  • Sıralamayı tutturup bu saldırıların hepsini 1 snde yapabilirseniz köyü alma şansınız çok yüksek. Hatta bu şekildeki bir saldırıdan kurtulabilecek oyuncu sayısı 1000 tane yoktur. Gece uyurken saldırıları göndermişseniz zaten destek isteyemeyeceği için köyünü kaybedecektir. Diğer çevre köylerede 4 erli saldırı gönderip aşağı yukarı aynı zamanda ulaştırırsanız kime saldırdığınızıda bulamazlar ve herkes kendi köyünün derdine düşer ve sizde istediğiniz köyü alırsınız.
  • Köy fethetmeyi her türlü detayıyla görsel olarak anlatmak istiyorum. Bunuda ilerleyen günlerde paylaşacağım.
 Benim en başarılı olduğum teknik 3. tekniktir. Oyuna 2 hafta geç başlamama rağmen sadece hafif atlı ve baltacı üreterek ve sürekli yağma yaparak askeri binalarımı geliştirdim ve ilk 50 ye girdim. Akademi binamı bastığımda ise ilk 20 ye girdim. Yukarıdaki tekniklerin hepsi denenmiştir. Hepside etkili tekniklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder